Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak wordt ook wel de ‘Grote kakkerlak’ genoemd.In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, komt de Amerikaanse kakkerlak oorspronkelijk niet uit Amerika, maar uit het noorden van Afrika.

Het ongedierte heeft zich met behulp van de mens over bijna de gehele wereld verspreid en u kunt hem dus bijna overal tegenkomen.

De Amerikaanse kakkerlak herkennen

De Amerikaanse kakkerlak kan ongeveer 2,5 tot 4,5 centimeter groot worden. Volwassen is het insect roodbruin van kleur en glanzend. Het beestje is daarmee groter dan bijvoorbeeld de Duitse Kakkerlak.

De mannetjes zijn te herkennen aan hun wat langere vleugels. De nimfen (larven) van kakkerlakken lijken op erg op de volwassen soortgenoten, maar hebben nog geen vleugels ontwikkeld. De kakkerlakken leggen pakketjes met eitjes die bruin-zwart van kleur zijn en ongeveer 15 eitjes bevatten. Bij lagere temperatuur duurt het langer voordat de eitjes van de kakkerlakken uitkomen.

Ook heeft het beestje twee lange voelsprieten op zijn kop, waarmee hij de omgeving om zich heen beter af kan tasten. Daarnaast is het insect erg rap.

Amerikaanse kakkerlak

Foto: Gary Alpert

De Amerikaanse kakkerlak in Nederland

Doordat het de Amerikaanse kakkerlak op etenswaren af komt, kan het beetjes ook goed uit de voeten. Dit bleek enkele eeuwen geleden al het geval, waardoor het insect zich over de gehele wereld heeft verspreid.

De Amerikaanse kakkerlak wordt beschouwd als een plaagdier en komt ook voor in Nederlandse huishoudens.

Ook nu nog wordt de Amerikaanse kakkerlak nog vaak ‘per ongeluk’ vanuit tropische oorden naar westerse landen getransporteerd.  Dit gebeurt vooral met vrachtladingen met tropische producten uit landen waar de Amerikaanse kakkerlak wel veel voorkomt.

De Amerikaanse Kakkerlak in huis

Hoewel het insect op deze manier in uw huis terecht kan komen, gebeurt dit eigenlijk maar weinig. De Duitse kakkerlak of de Oosterse kakkerlak zijn dan ook veel beter bekend als plaagdieren in Nederlandse huishoudens.

Amerikaanse Kakkerlakken worden vaak verward met de Duitse Kakkerlak. Deze kunnen voor iemand met een ongetraind ook nogal op elkaar lijken. Maar zoals eerder gezegd, komt de Duitse kakkerlak in huis veel vaker voor en bezorgt deze meer overlast.

De Amerikaanse kakkerlak bestrijden

De Amerikaanse kakkerlak leeft vooral in donkere vochtige omgevingen. Mede hierdoor is het insect erg lastig te bestrijden. Bovendien kan hij enkele maanden zonder eten. Het insect kan dus een lange tijd overleven.

Amerikaanse kakkerlak

Foto: Curtis Perry

Hoewel de Amerikaanse kakkerlak dus in Nederland niet heel veel voorkomt, kunt u wel degelijk last hebben van een kakkerlakkenplaag. Of het nu de Amerikaanse kakkerlak is of een andere soort kakkerlak, het probleem dient serieus genomen te worden en ze verdwijnen niet vanzelf.

Het beste advies is wat gegeven kan worden, is om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder. Zij kunnen de omvang van uw probleem in kaart brengen en samen met u een bestrijdingsplan overleggen.

Dit is de beste en veiligste manier om snel van uw ongedierte af te komen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed