Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak is één van de meest voorkomende kakkerlakken in Nederland. De Duitse kakkerlak komt oorspronkelijk uit tropische gebieden, maar door zijn aanpassingsvermogen komt het insect nu bijna over de gehele wereld voor.

Omdat in Nederland veel mensen overlast hebben van de Duitse kakkerlak is het belangrijk de kakkerlak te herkennen. Zo kunt u ervoor zorgen dat u de aanwezigheid van het ongedierte zo veel mogelijk kunt voorkomen. Een kakkerlakkenplaag is namelijk het laatste waar u te maken mee wilt krijgen.

De Duitse kakkerlak herkennen

De Duitse kakkerlak  is een insect en behoort tot de orde der kakkerlakken. Het ongedierte is ongeveer 1 tot 2,5 centimeter groot en heeft een roodbruine kleur.

Het insect heeft net als bijna alle andere kakkerlak soorten een ovale lichaamsvorm met zes poten en twee voelsprieten. Op het halsschild van de Duitse kakkerlak zijn enkele donkere lengtestrepen te vinden.

Duitse kakkerlak

Foto: David Monniaux

Duitse kakkerlakken kunnen in tegenstelling tot veel andere soorten niet vliegen. Het beestje is daarentegen wel erg rap en nauwelijks door mensen te vangen.

Mede door zijn afgeplatte ovale lichaamsvorm, kan het ongedierte zich goed in kieren, spleten en gaten verstoppen.

Een kakkerlak met de hand vangen is bijna onmogelijk.

Hieronder een filmpje van de GGD Amsterdam over de Duitse kakkerlakken.

De Duitse kakkerlak voorkomen

Duitse kakkerlakken zij alleseters en komen net als andere kakkerlak soorten af op etensresten en –luchten.

De beste manier om de Duitse kakkerlak te voorkomen is daarom om eten niet rond te laten slingeren en het huis goed te laten luchten.

Een fris en opgeruimd huis is de beste manier om te voorkomen dat kakkerlakken uw huis binnendringen.

Daarnaast houdt de het insect erg van warme vochtige ruimtes. Bijvoorbeeld bij het motortje van uw koelkast. Hier is warmte, vocht en hier zijn meestal ook etensresten te vinden. Bovendien kan de kakkerlak zich er goed verstoppen.

Laat uw huis daarom ook vaak genoeg helemaal luchten, zodat er weer voldoende frisse lucht binnen is.

Houdt hier ook rekening mee als u bijvoorbeeld een tweedehands koelkast koopt. De kans bestaat dat hier nog kakkerlakken in zitten. Op deze manier kunnen ze gemakkelijk uw huis binnen komen.

De Duitse kakkerlak bestrijden

Voorkomen is beter dan genezen, maar als u al last hebt van kakkerlakken in uw huis, dan zijn ze erg lastig te bestrijden. Bovenstaande tips helpen dan niet meer.

De Duitse kakkerlak kan zoals eerder gezegd niet vliegen, maar is wel erg snel en daarom moeilijk te vangen. Als u één kakkerlak heeft gezien, is er met 99% zekerheid te zeggen dat er meerdere zijn en dus is er sprake van een kakkerlakkenplaag.

Duitse kakkerlak

Foto: Sarah Camp

Er zijn wel speciale methoden om kakkerlakken te vangen, maar hiermee lost u het probleem niet op. Kakkerlakken planten zich namelijk razendsnel voort, en leggen op diverse verborgen plekken kleine pakketjes met eitjes.

Het is kortweg onmogelijk om een kakkerlakkenplaag zelf handmatig uit te roeien, en het is raadzaam om te overleggen met een specialistische bestrijder om de kakkerlakken te verdelgen.

Denkt u last te hebben van Duitse kakkerlakken en wilt u graag een expert spreken? U kunt dan hieronder gratis bellen over advies of bestrijding met een van onze deskundige bestrijders. Of direct een advies of een offerte aanvragen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed