Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

De Kakkerlak bestrijden, wat moet u doen?

De Kakkerlak bestrijden is een zorgvuldig en ook cruciaal werk. Kakkerlakken bestrijden moet namelijk snel en zorgvuldig gedaan worden om verdere verspreiding te voorkomen.

Er zijn vele manieren en redenen voor het bestrijden van kakkerlakken, echter zijn er ook veel fabels op het internet te vinden over kakkerlakkenbestrijding. Maar één ding is zeker, u moet het probleem niet verwaarlozen.

Motieven voor het bestrijden van de kakkerlak

Het is niet alleen vervelend om kakkerlakken in huis te hebben, maar er zijn ook belangrijke motieven om de kakkerlak zo snel mogelijk te bestrijden.

Zo brengen kakkerlakken vaak ziektes met zich mee. Veel mensen zijn weliswaar ingeënt voor deze ziektes, maar kinderen, ouderen of zieken zijn hier nog steeds vatbaar voor. Zo zorgen de uitwerpselen van kakkerlakken ook vaak voor irritatie van de huid en luchtwegen.

De Kakkerlak bestrijden voorkomt ook een nare geur in uw huis. De geur klampt zich namelijk vast aan etenswaren en voorwerpen waar ze mee in contact zijn gekomen.

Tot slot is een andere belangrijke reden om de kakkerlak snel te bestrijden, dat kakkerlakken zich heel snel voortplanten. Daarom moet u er snel bij zijn.

Maar wanneer moet u ingrijpen?

Wanneer u een kakkerlak ziet lopen in uw huis, kan dit al aanleiding zijn om over te gaan op forse maatregelen. Dit is namelijk een teken dat er waarschijnlijk meerderen in uw huis aanwezig zijn.

Hoe weet u of u kakkerlakken in huis heeft?

Er zijn een aantal kenmerken van kakkerlakken die u kunt herkennen.

1. Zo kunt u ze zien lopen. Kakkerlakken zijn nachtdieren, dus u kunt ze het beste ’s avonds zien, met een klein lampje aan.

2. U kunt de geur herkennen. De meeste mensen beschrijven deze geur als een nare, bedorven lucht.

3. Vaak richten kakkerlakken schade aan. Zo kunnen er gaten ontstaan in alle soorten natuurlijke producten. Maar ook papier, leer en kleding.

4. Ook kunt u kakkerlakken herkennen aan de eierschalen en delen van de huid die u kunt vinden op de grond. Kakkerlakken verliezen namelijk zo’n 7 keer hun huid.

Hoe moet u de kakkerlak bestrijden?

U kunt zelf voorzorgsmaatregelen nemen om de kakkerlak tegen te gaan, voorbeelden hiervan zijn:

– Het opruimen van voedselresten.

– Eten en drinken bewaren in afgesloten bakken.

– Flessen of kruimels en kleine plasjes met vocht gelijk schoonmaken.

Als u eenmaal last van de kakkerlak hebt, is het belangrijk om de kakkerklak snel te bestrijden. Zo kunt u veel bestrijdingmiddelen tegen kakkerlakken kopen in veel dierenwinkels of doe-het-zelf zaken. Veel mensen proberen dit, echter hebben experts hun twijfels bij de werking van deze producten. Kakkerlakken bouwen namelijk resistentie op tegen bestrijdingsmiddelen. Mocht bestrijding daarom niet goed gedaan worden, kan de kakkerlakkenplaag alleen maar erger en hardnekkiger worden.

Voor een kakkerlakkenprobleem moet u dus eigenlijk altijd professionele ongediertebestrijding inlichten, zodat zij kunnen zorgen dat alle kakkerlakken en nog niet uitgekomen eitjes worden bestreden. De kakkerlak bestrijden kunt u dus het beste overlaten aan een professional.

Vul onderstaand formulier in voor vrijblijvend advies of directe bestrijding:

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed