Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kakkerlak dood maken

Een kakkerlak dood maken

Veel mensen zijn bang voor kakkerlakken en willen het ongedierte het liefst ver uit hun buurt houden. Een kakkerlak dood maken lijkt voor veel mensen dus de beste optie als ze dit ongedierte zien.

Maar is dit wel zo? Want veel mensen beweren ook dat kakkerlakken hun eitjes leggen als je ze dood maakt. Of dat ze een geur verspreiden die soortgenoten aantrekt.

Waarom een kakkerlak dood maken onschadelijk is

Een kakkerlak dood maken kunt u gerust doen. Ze verspreiden weliswaar een geur naar soortgenoten, maar dit doen ze vrijwel altijd. Een kakkerlak doden heeft hier dus geen invloed op.

Dit zou ook vreemd zijn, aangezien deze geur dan juist soortgenoten af zou moeten schrikken, omdat dit duidt op een onveilige plaats voor een kakkerlak. Er is immers een soortgenoot gedood.

kakkerlak dood maken

Foto: ric_k

Ook over de eitjes die ze leggen hoeft u zich geen zorgen te maken. Als de kakkerlak, zoals de Duitse kakkerlak bij zich draagt, worden deze eitjes ook dood gemaakt als u bijvoorbeeld de kakkerlak dood trapt.

Bij veel andere soorten is het zo dat ze de eitjes in pakketjes verstoppen op slecht toegankelijke plaatsen voor mensen. Deze kakkerlakken leggen dus geen eitjes als je ze dood maakt.

Een kakkerlak dood maken kunt u dus gewoon doen en zal geen extra schade aanrichten.

Een kakkerlak dood maken lost het probleem niet op

Ondanks een kakkerlak doden geen extra schade  aanricht, lost dat het kakkerlakkenprobleem niet op. Kakkerlakken vermenigvuldigen zich zeer snel en waar één kakkerlak is, zijn er meerdere.

Daarbij verstoppen ze zich in allerlei kleine kieren, spleten en gaten en andere donkere verstop plekken waar mensen niet vaak komen.

kakkerlak dood maken

Foto: David and Jessie

Wat kunt u wel doen om kakkerlakken te verdelgen?

Een professionele bestrijder kan u helpen bij het bestrijden van de kakkerlakkenplaag. Samen met u bekijken zij de omvang van het probleem en stellen samen met u een bestrijdingsplan om voor eens en voor altijd van de kakkerlakken af te komen.

Daarnaast geven zij u tips om een nieuwe kakkerlakkenplaag in de toekomst te voorkomen. Deze tips kunt u ook hier lezen. Deze aanwijzingen zijn er alleen om de kans op kakkerlakken in uw huis zo klein mogelijk te maken, maar hebben weinig effect als er al kakkerlakken in uw huis aanwezig zijn.

Een kakkerlak dood maken of proberen te vangen met eigen bestrijdingsmethoden kan dus wel, maar u zult daarmee nooit van de kakkerlakkenplaag af komen.

Heeft u vragen over het laten bestrijden van kakkerlakken, of wilt u weten hoeveel het gaat kosten. Mail ons vrijblijvend via onderstaand formulier en we helpen u vandaag nog met uw probleem.

Of bel ons direct via onderstaand nummer.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed