Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Eén kakkerlak in huis, reden tot paniek?

Eén kakkerlak in huis, is dat al een reden om tot bestrijding over te gaan? Ja.

Als u merkt dat er één kakkerlak in uw huis is moet u verdere verspreiding zien te voorkomen. Kakkerlakken planten zich namelijk snel voort, en verspreiden zich dus erg snel.

Ook komen kakkerlakken van buiten af op de geur van andere kakkerlakken. Zo kan het snel gebeuren dat u van één kakkerlak, naar honderden kakkerlakken in huis gaat.

Hieronder leggen we uit hoe u kakkerlakken het beste buiten de deur kunt houden en wanneer u moet na gaan denken over professionele bestrijding.

Hoe voorkomt u een kakkerlak in huis?

Als u geen kakkerlakken in uw huis wilt hebben dan is het het natuurlijk het beste om ze te voorkomen. Er zijn verschillende manieren om kakkerlakken buiten de deur te houden.

De best manieren hebben we hieronder op een rij gezet:

– Ruim voedselresten en drinken gelijk op.

– Zorg dat u uw eten in gesloten bakken of zakken bewaard.

– verschoon uw huis direct na het eten, let daarbij ook op plekken onder koelkasten en banken.

Als u zich aan deze handelingen houd, kunt u een  kakkerlak in huis voorkomen.

Hoe herkent u een kakkerlak in huis?

De kenmerken voor kakkerlakken in huis zijn vaak hetzelfde. Aangezien u absoluut geen één kakkerlak in huis wilt hebben, is het zaak om deze kenmerken snel te herkennen.

Hierbij is een lijst gegeven van kenmerken van kakkerlakken:

– Kakkerlakken kunnen zorgen voor schade aan boeken, papier en leer.

– U kunt uitwerpselen tegenkomen. De uitwerpselen van kakkerlakken zijn zwart, ongeveer 1 millimeter breed maar de lengte kan verschillen.

– Kakkerlakken verspreiden een nare geur. Deze kan worden vergeleken met een bedorven geur. De geur verspreid zich over alles waar kakkerlakken mee in aanraking zijn gekomen.

– Kakkerlakken verliezen hun huid zo’n 5 a 8 keer in hun leven. Daarom kunt u eierschalen en delen van de huid terugvinden in uw huis.

Het bestrijden van een kakkerlak in huis

Voor één kakkerlak in huis is het al nodig om de professionele ongediertebestrijding in te lichten. U kunt ook bestrijdingsmiddelen kopen bij dierenwinkels en doe-het-zelfzaken, echter werken deze middelen vaak niet en bouwen kakkerlakken hiervoor resistentie op. Daarbij is de kans groot dat er meerdere kakkerlakken aanwezig zijn als er één kakkerlak aanwezig is.

Als u niet alles snel en nauwkeurig bestrijdt, kunt u een terugkerend probleem krijgen doordat verborgen kakkerlakkeneitjes uitkomen.

Denkt u last te hebben van kakkerlakken in huis? Maar bent u niet helemaal zeker wat u nu moet doen? Bel ons dan op onderstaand nummer voor advies of om kakkerlakken meteen te laten bestrijden.

Foto: WM Jas

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed