Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kakkerlakken verdelgen

Hoe kunt u kakkerlakken verdelgen

Kakkerlakken zijn vervelend ongedierte en ze kunnen ziektes en bacteriën verspreiden. Kakkerlakken verdelgen lijkt in eerste instantie zo gezegd, zo gedaan. Helaas is kakkerlakken verdelgen een vrij lastige klus.

Kakkerlakken komen in huizen terecht omdat ze afkomen op etensresten en water. Ook kunnen ze meegenomen worden in bagage uit tropische oorden en door het kopen en verkopen van tweedehands meubels.

Kakkerlakken verstoppen zich graag op warmere plekjes en plekken dicht bij eten en water. Hierdoor zijn ze lastig te signaleren en op te sporen. Als u vermoedt dat u last hebt van kakkerlakken, controleer deze plaatsen dus als eerste.

Zelf kakkerlakken verdelgen

Als u last heeft van kakkerlakken, is uw eerste reactie misschien om een ongedierte spuitbus te kopen en het hele huis te bespuiten met deze spray. Misschien zit u wat krap bij kas en lijkt dit een goede en goedkope oplossing.

kakkerlakken verdelgen

Foto: Daniel Spiess

Toch is dit geen goede optie. Hoewel u er wellicht een aantal kakkerlakken mee zult doden. De kans is groot dat u bepaalde plekken over het hoofd ziet en de kakkerlakken niet volledig verdelgt.

Bovendien bouwen kakkerlakken van natura een bepaalde resistentie op. Dit betekent dat kakkerlakken na verloop van tijd immuun zijn geworden voor uw bestrijdingsmiddel. Dit is ook de reden dat vaak gezegd wordt dat kakkerlakken hardnekkig ongedierte is en lastig te verdelgen.

Kakkerlakken kunnen zich hierdoor gemakkelijk voortplanten en zich zo door muren, leidingen en andere kieren en gaten naar de buren en andere huizen verspreiden. Een nieuwe kakkerlakkenplaag is ontstaan.

Professioneel kakkerlakken verdelgen

Ondanks dat er op internet veel tips en trucs bestaan voor het verdelgen van kakkerlakken is het toch aan te raden om advies in te winnen bij een professionele ongediertebestrijder. Een enkele kakkerlak is vaak nog wel zelf te verdelgen, maar een kakkerlak duidt vaak op meerder kakkerlakken en dus op een kakkerlakkenplaag.

kakkerlakken verdelgen

Foto: Bill & Mark Bell

Stappen die u kunt nemen om kakkerlakken te verdelgen:

  • Probeer het nest te vinden waar de kakkerlakken zich verstoppen.
  • Schat in hoe groot de kakkerlakkenplaag is.
  • Ruim uw huis netjes op. Voorkom etensresten en vochtige plekken.
  • Laat het huis goed luchten.
  • Neem contact op met een professionele bestrijder.
  • Bespreek het probleem, de aanpak en de kosten voor bestrijding.

Mocht u toch liever zelf actie ondernemen om kakkerlakken te verdelgen, dan kan dat uiteraard. Hou er alleen wel rekening mee dat kakkerlakken dus resistentie opbouwen tegen bestrijdingsmiddelen en zich razendsnel voortplanten. Zelf kakkerlakken verdelgen kan dus een optie zijn, maar doe het alleen als u weet waar u mee bezig bent!

Gratis en vrijblijvend advies of directe bestrijding? Bel ons met onderstaand nummer of vraag direct advies of een offerte aan.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed