Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
hoe ziet een kakkerlak er uit

Hoe ziet een kakkerlak er uit?

Misschien heeft u wel eens een kakkerlak zien lopen. Of misschien dacht u dat het een kakkerlak was. Verwarrend want het zou wel eens een ander insect geweest kunnen zijn.

Maar hoe ziet een kakkerlak er uit? Waar kunt u een kakkerlak aan herkennen?

Soorten kakkerlakken

Er zijn veel verschillende soorten kakkerlakken. Meer dan vierduizend. Gelukkig beperkt het aantal soorten dat u in Nederland kunt aantreffen zich tot minder dan tien.

Ook lijken de hier voorkomende soorten redelijk op elkaar, bijvoorbeeld de Amerikaanse kakkerlak en de Duitse kakkerlak. Hierdoor is het mogelijk om kakkerlakken te onderscheiden van andere insecten.

Het is belangrijk om een kakkerlak te herkennen.

Kakkerlakken zijn ongedierte en kunnen een serieuze plaag vormen. De insecten zelf zijn niet direct schadelijk voor mensen, maar ze kunnen wel ziektes en bacteriën met zich meedragen.

Zeker omdat ze vaak op uw eten afkomen, is dit zeer onwenselijk.

Het is dan ook belangrijk om tijdig ongediertebestrijding in te schakelen. Hoe eerder hoe beter, want het voortplanten gaat zeer snel. Hoe langer u wacht hoe groter de plaag. Voordat u ongediertebestrijding inschakelt is het belangrijk om de kakkerlak te herkennen.

Hoe ziet een kakkerlak er uit?

Veel mensen vragen zich af waar je een kakkerlak aan kunt herkennen. Geen slechte vraag want ze lijken soms op andere insecten. Ze zijn verwant aan de sprinkhaan.

De kakkerlak ziet er echter niet uit als een sprinkhaan. Ze hebben meer weg van kevers.

Waar kunt u de kakkerlak aan onderscheiden?

Om te beginnen heeft de kakkerlak een ovale tot langwerpig ovale vorm. Verschillende soorten variëren van maat en zijn soms minder dan een centimeter. Jonge exemplaren zijn vaak nog veel kleiner. De Nederlandse soorten worden meestal niet langer dan 4 centimeter.

Kakkerlakken hebben een licht bruine tot donker bruine kleur. Ze bewegen zich voort op zes poten. Als u goed kijkt kunt u meerdere kleine haartjes zien, waar de poten mee bedekt zijn. Ze zijn het meest actief in de avond of ’s nachts.

hoe ziet een kakkerlak er uit

Hoe kunt u kakkerlakken herkennen?

Een kakkerlak ziet er, van boven gezien, uit alsof hij uit twee of drie delen bestaat. Dit heeft te maken met de lengte van de vleugels. De meeste soorten lijken te bestaan uit de kop en de vleugels.

Bij soorten met kortere vleugels is er nog een derde deel, het onderlichaam. De twee of drie delen zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden door kleurenverschillen, verschil van patronen of een duidelijke streep.

Als de vleugels het achterlichaam niet helemaal bedekken is er nog een ander kenmerk. Het merendeel van hun achterlichaam heeft een gestreept patroon. Dit patroon bestaat uit dezelfde kleur als de kakkerlak zelf, maar dan met een donkere tint. De strepen lopen zijwaarts en nooit in de lengte. Dit is ook te herkennen als een soort met lange vleugels, die vleugels uitspreid.

Ook zijn kakerlakken goed te herkennen aan de twee lange voelsprieten. Deze bevinden zich vooraan de kop en zijn duidelijk dunner dan de zes poten. Ze bewegen zich moeiteloos op horizontale en verticale vlakken voort. Verder komen ze vaak op zoet en vochtig eten af, zoals fruit. Ze voelen zich het beste in vochtige, donkere plekjes.

Last van kakkerlakken?

Heeft u na deze aanwijzingen vastgesteld dat u inderdaad last heeft van kakkerlakken? Dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen om de kakkerlakken te verdelgen?

Wilt u dat wij u helpen met de kakkerlakkenbestrijding? Bel dan met het nummer onder aan deze pagina of vraag direct een offerte aan voor bestrijding.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed