Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Kakkerlak eitjes; Zijn ze gevaarlijk?

Als de kakkerlak eitjes heeft gelegd, zullen deze in de vorm van ei-pakketten op de rug van het vrouwtje gedragen worden. 30 eitjes is een goed gemiddelde, maar de echte hoeveelheid is gebaseerd op de volgorde van ei-pakket (hoe eerder het ei-pakket met kakkerlak eitjes geproduceerd is, hoe meer kakkerlak eitjes het ei-pakket zal bevatten).

Het ei-pakket wordt 3 à 5 weken op het de rug van het vrouwtje meegedragen.  Na deze periode zullen de eitjes volgens de levenscyclus van de kakkerlak nimfen worden, alvorens ze het stadium van kakkerlak bereiken.

Verspreiding van kakkerlak eitjes bij doodtrappen

Misschien heeft u wel eens gehoord dat het doodtrappen van kakkerlakken grote problemen kan veroorzaken, aangezien juist op dit moment de desbetreffende kakkerlak eitjes zou verspreiden. Dit is echter niet zo.

Zoals eerder beschreven, draagt de vrouwtjes kakkerlak eitjes in een ei-pakket op haar rug. Op het moment dat het vrouwtje zich bedreigd voelt, zal ze het ei-pakket achterlaten en er zelf vandoor gaan.

kakkerlak eitjes

Foto: Matt Reinbold

Een kakkerlak doodtrappen kan dus prima, maar let er daarbij wel op of er kakkerlak eitjes in de buurt liggen of eventueel op plaatsen als onder uw schoen aanwezig zijn. Maar deze plekken goed schoon.

Bestrijding bij kakkerlak eitjes

Op het moment dat er wordt geconstateerd dat er kakkerlakken zijn, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Het ontdekken van kakkerlak eitjes is erg moeilijk. Helemaal als het vrouwtje zich bij bestrijding bedreigd voelt en de kakkerlak eitjes achterlaat.

Waar deze kakkerlak eitjes worden achtergelaten, is niet altijd even makkelijk te achterhalen. Gaten en kieren zijn hierbij namelijk ook niet uitgesloten.

kakkerlak eitjes

Foto: Toby Hudson

De omvang van het totale probleem is bij de aanwezigheid van kakkerlak eitjes dus erg moeilijk te achterhalen.

Dichten van gaten en kieren, het goed ventileren en het schoonhouden van de desbetreffende locatie is altijd gewenst, maar toch blijft het uitroeien van de kakkerlakkenplaag inclusief de kakkerlak eitjes een probleem dat het beste en snelste op een professionele manier bestreden kan worden.

Twijfelt u of u last heeft van kakkerlakken of heeft u een andere vraag over ongedierte in huis? Bel ons dan via onderstaand nummer.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed