Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
huis insecten de kakkerlak

Kakkerlakken bestrijdingsmiddelen – Werkt het of onzin?

U bent hier waarschijnlijk terecht gekomen om dat u last heeft van kakkerlakken en op zoek bent naar kakkerlakken bestrijdingsmiddelen.

Het is goed dat u gelijk actie onderneemt om kakkerlakken te bestrijden. Kakkerlakken planten zich namelijk snel voort en hoe langer u er mee wacht, des te erger het probleem wordt.

Dit brengt dus ook weer hogere kosten en meer problemen met zich mee.

Welke kakkerlakken bestrijdingsmiddelen zijn er?

Kakkerlakken bestrijdingsmiddelen zijn er in verschillende soorten. Hieronder worden deze besproken. Daarna worden tips gegeven voor het gebruiken van deze kakkerlakken bestrijdingsmiddelen.

De lijmval / kleefval

Bij de lijmval wordt een lokstof geleverd. De lokstof trekt kakkerlakken aan. De kakkerlakken komen hierdoor op de lijmval af, en zodra ze hun pootjes op de lijmval zetten kunnen ze deze niet meer los krijgen.

Doordat de kakkerlak zich niet meer kan bewegen zal hij uiteindelijk sterven.

Spuitbus tegen kruipend ongedierte

Een simpele spray, waarvan beweerd wordt dat het ongedierte verdelgt. Specialisten hebben echter hun twijfels over de werking van een insecten spray.

Bovendien wordt een dergelijke spray vaak ook voor ander ongedierte gebruikt. Het is dus maar de vraag of dit voor ieder ongedierte even goed werkt.

Ultrasone ongedierte verjager

Jaagt ongedierte weg door middel van een ultrasoon geluid. Heeft een beperkt bereik en gaat niet door muren en wanden heen. U snapt dus dat deze oplossing u niet geheel van uw kakkerlakkenprobleem af helpt.

Werken deze kakkerlakken bestrijdingsmiddelen?

Over het algemeen wordt het afgeraden om zelf kakkerlakken te bestrijden. Experts hebben hun twijfels bij de werking van deze kakkerlakken bestrijdingsmiddelen, die veel via het internet verkrijgbaar zijn.

De lijmval / kleefval

De lijmval / kleefval werkt weliswaar bij het lokken en vasthouden van kakkerlakken. De lijmval wordt echter door ongediertebestrijders alleen gebruikt om het probleem in kaart te brengen. De lijmval lost het kakkerlakkenprobleem niet op.

kakkerlakken bestrijdingsmiddelen

Foto: Charles Miller

Spuitbus tegen kruipend ongedierte

De kakkerlak bestaat al meer dan 300 miljoen jaar. Een van de redenen daarvan is omdat de kakkerlak zeer hardnekkig is en zich goed aanpast.

De werking van de spuitbus als kakkerlakken bestrijdingsmiddel is dan ook niet goed. Kakkerlakken bouwen namelijk een resistentie op voor dit soort sprays.

Daarnaast is het erg lastig om alle kakkerlakken hiermee onder te spuiten, omdat ze erg schuw zijn en zich in kleine kieren, spleten en gaten verstoppen.

De ultrasone ongedierte verjager

Ook over de ultrasone ongedierte verjager zijn veel mensen niet heel enthousiast. Ten eerste dood het insecten niet en sommige insecten kunnen aan dit geluid wennen. Ten tweede is het schadelijk voor het gehoor van andere dieren in de buurt, bijvoorbeeld uw huisdieren.

Ook moet het apparaatje aangesloten worden op stroom, wat dus redelijk wat stroom kan verbruiken. En tot slot is het bereik van het apparaat niet zo ver. Er zullen dus vele ultrasone verjagers moeten worden geplaatst om kakkerlakken uit het hele huis weg te houden.

Kakkerlakken bestrijdingsmiddelen zijn er dus wel, veel mensen twijfelen echter over de effectiviteit ervan. We raden daarom aan om direct gebruik te maken van een professionele bestrijder. Hierdoor weet u niet alleen zeker dat u goed geholpen wordt, maar bespaart u ook kosten op producten waarvan het twijfelachtig is of ze werken.

Lees hier meer over het bestrijden van kakkerlakken in huis.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed