Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Hoe moet u Kakkerlakken doden?

Waarschijnlijk heeft u verschillende geruchten gehoord over het doden van kakkerlakken. Kakkerlakken doden moet zorgvuldig gedaan worden. Want u wilt niet binnen korte tijd een kakkerlakkenplaag in uw huis hebben.

Als u verder leest, leest u hoe u kakkerlakken het best kan doden en wat de belangrijkste redenen zijn om dat te doen. Het is belangrijk dat u weet hoe u kakkerlakken moet doden, alleen zo kunt u de snelle verspreiding tegengaan.

Wat is een kakkerlak?

Een kakkerlak is een zespotig insect die steeds vaker voorkomt in huizen. Kakkerlakken komen namelijk op vochtige, warme plekken af. De beestjes worden maximaal acht centimeter lang en zijn vaak roodbruin van kleur.

Zorg dat u altijd uw etensresten goed opruimt, let daarbij ook goed op plekken onder kasten of banken. Ook is het handig om uw eten in afgesloten bakken te bewaren. Zo kunt u kakkerlakken voorkomen.

kakkerlakken doodtrappen

Misschien is doodtrappen de eerste ingeving die u krijgt als u een kakkerlak ziet lopen.  Dit kan in principe geen kwaad, maar u moet goed opletten wanneer u een kakkerlak dood heeft getrapt, dat er geen eitjes op de grond of onder uw schoen zijn achter gebleven.

Kakkerlakken leggen namelijk vaak snel hun eitjes als ze een enige vorm van bedreiging voelen. Een kakkerlakken doden door ze dood te trappen is  een optie maar zorg dus altijd dat u alles goed controleert en schoonmaakt na afloop.

Daarnaast heeft het meestal weinig zin, omdat er waarschijnlijk meerdere kakkerlakken aanwezig zijn. Een kakkerlak dood maken zal het probleem niet oplossen. 

kakkerlakken doden

Foto: Gary Alpert

Andere manieren voor het doden van kakkerlakken

Het kakkerlakenprobleem is natuurlijk niet opgelost wanneer u één kakkerlak doodtrapt. U kunt voor het bestrijden van kakkerlakken denken aan het kopen van bestrijdingsmiddelen in de daarvoor betreffende winkels of sites.

Het enige nadeel daarvan is, dat de kakkerlakken vaker resistent worden tegen die bestrijdingsmiddelen. En om verdere verspreiding snel te voorkomen is het handig om zo snel mogelijk de professionele ongediertebestrijding in te lichten.

Zij zorgen dat alle kakkerlakken worden gedood, zelf op de lastig bereikbare plekken. Zo wordt er gezorgd dat u geen last krijgt van een terugkerend kakkerlakkenprobleem.

Waarom moet u kakkerlakken doden?

De hierboven genoemde tips kunt u gebruiken bij het doden van kakkerlakken. Maar waarom is het zo belangrijk dan u kakkerlakken snel en effectief bestrijdt? Hieronder staan drie belangrijke redenen waarom kakkerlakken doden een goed idee is:

– Kakkerlakken zijn slecht voor de hygiëne. Zij kunnen namelijk ziektes verspreiden.

– Kakkerlakken verspreiden zich heel snel. Dat komt door de voortplanting maar ook doordat kakkerlakken van buiten af komen op de geur van andere kakkerlakken.

– Kakkerlakken kunnen ook boeken en leren spullen aantasten.

Bestrijdt kakkerlakken dus snel als u kakkerlakken in huis vindt! Maak gebruik van deskundige hulp als u niet zeker weet wat u moet doen.

Vraag via onderstaand formulier gratis advies van een expert bij u uit de buurt:

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed