Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Kakkerlakken herkennen – Wat moet u weten?

Kakkerlakken herkennen is van belang als u zo snel mogelijk een ongediertevrij huis wilt hebben.

Kakkerlakken herkennen en bestrijden moet zo  snel mogelijk  gebeuren, omdat kakkerlakken zich heel snel kunnen verspreiden. Hoe sneller u er bij bent, hoe beter en nauwkeuriger het kakkerlakprobleem opgelost kan worden.

Om kakkerlakken te herkennen is het van belang dat u de verschillende kenmerken van kakkerlakken kunt herkennen. Met name hoe kakkerlakken eruit zien en wat ze doen.

Kenmerken voor het herkennen van kakkerlakken

Het herkennen en bestrijden van kakkerlakken moet snel gebeuren, daarom staan hier de belangrijkste kenmerken van kakkerlakken op een rij:

– Kakkerlakken zorgen voor een nare geur. Het ruikt enigszins alsof er iets bedorven is, en de geur verspreid zich over alles waar kakkerlakken mee in aanraking zijn gekomen.

– U kunt eierschalen en delen van de huid terug vinden. Kakkerlakken verliezen namelijk zo’n 7 keer hun huid gedurende hun leven.

– U kunt schade tegenkomen aan spullen en voedsel. Gaten in papier, boeken en leer kan vaak voorkomen, maar ook schade aan voedingsmiddelen. Kakkerlakken komen namelijk af op etensresten en vocht.

– Daarnaast kunt u ook uitwerpselen tegenkomen, dit is voor veel mensen lastig aangezien uitwerpselen van kakkerlakken lastig te herkennen zijn voor een ongetraind oog.

Als u deze kenmerken van kakkerlakken herkent moet u snel beginnen met de bestrijding, zo kunt u verspreiding voorkomen. Aan het einde van dit artikel kunt u lezen wat u het beste kunt doen om van kakkerlakken af te komen.

Verschillende soorten kakkerlakken herkennen

Er zijn veel verschillende soorten kakkerlakken in Nederland, maar slechts een paar soorten komen vaak voor in uw huis:

– De Duitse kakkerlak. Deze is goed te herkennen aan zijn roodbruine kleur en zijn lengte van ongeveer 2.5 centimeter. Klik hier om meer te lezen over de Duitse kakkerlak.

– De Amerikaanse kakkerlak. Deze kakkerlak kunt u goed herkennen aan de grootte. Hij kan wel rond de 4,5 centimeter worden. Ook deze kakkerlak is roodbruin van kleur. De Amerikaanse kakkerlak leeft niet alleen in Nederland maar ook over de gehele wereld. Klik hier om meer te lezen over de Amerikaanse kakkerlak.

– De Oosterse kakkerlak. De Oosterse kakkerlak is ongeveer 30 millimeter lang, zwart van kleur en bevind zich vaak bij zoet en zetmeelrijk voedsel. Klik hier om meer te lezen over de Oosterse kakkerlak.

Waarom is het van belang om kakkerlakken te herkennen?

Zoals al eerder genoemd werd is snel kakkerlakken herkennen goed voor het tegengaan van de verspreiding. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom dit van groot belang is.

Kakkerlakken dragen namelijk vaak ziektes met zich mee. Hiervoor zijn de meeste mensen wel ingeënt, maar kinderen, ouderen en zieken zijn hier nog steeds vatbaar voor.

Kakkerlakken worden ook steeds meer resistent tegen allerlei bestrijdingsmiddelen, dus daarom is het handig om zo snel mogelijk de professionele ongediertebestrijding in te lichten.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed