Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kakkerlakken in huis bestrijden

Kakkerlakken in huis bestrijden

Kakkerlakken in huis bestrijden is lastig en kakkerlakken zijn een toenemend probleem in Nederland. Dit komt door het toegenomen aantal reizen en import producten de laatste decennia.

Kakkerlakken reizen mee in uw bagage of verstoppen zich tussen tropische producten die naar Nederland worden geïmporteerd.

Hierdoor wordt de kans dat u te maken krijgt met kakkerlakken in huis steeds groter. Maar wat kunt u tegen dit ongedierte doen?

Niets doen is geen optie, want dat zal er al snel een ware kakkerlakkenplaag ontstaan. Kakkerlakken in huis bestrijden is de oplossing, maar hoe? Dit leggen we u hieronder uit.

Kakkerlakken in huis voorkomen

Kakkerlakken voorkomen is beter dan kakkerlakken in huis bestrijden. Als u de juiste maatregelen neemt, wordt dat kans om dit ongedierte in huis aan te treffen steeds kleiner.

Kakkerlakken in huis kunt u voorkomen door uw bagage altijd goed te controleren voordat u terug naar huis komt van een reis of vakantie. Zeker als het een tropische bestemming was, want kakkerlakken houden namelijk van warme temperaturen.

Uw huis kunt u het beste schoon en fris houden. Zet de ramen af en toe open en laat het lekker luchten. Kakkerlakken komen namelijk op etensresten en –luchten af.

Een warm en vochtig huis met etensresten en veel kieren en gaten waar de kakkerlak zich in kan verschuilen is de ideale plaats voor kakkerlakken om zich te nestelen.

Kakkerlakken in huis bestrijden

Foto: ric_k

Laat geen vochtige spullen rondslingeren, maar ruim dit direct op.

Kakkerlakken zijn schuwe dieren en houden dus van donkere plekjes. Maak daarom minder goed zichtbare plekken ook altijd schoon. Dit kost even wat meer moeite, maar zorgt er wel voor dat u een veel minder grote kans hebt op dit ongedierte.

Kakkerlakken voorkomen is niet lastig, uw moet uw huis alleen redelijk onderhouden.

Kleine kakkerlakken in huis

In Nederland komen vooral veel kleine soorten kakkerlakken voor. Dit komt mede door het wat koudere klimaat, waardoor het ongedierte minder groot groeit.

Als u last heeft van kleine kakkerlakken in huis, dan heeft u waarschijnlijk te maken met de Duitse kakkerlak. Dit beestje wordt 1 tot 2,5 cm groot en is de meest voorkomende kakkerlak die in Nederland in woningen en bedrijven als plaag voorkomt.

Kakkerlakken in huis bestrijden

Wat doet u als u een kakkerlak gevonden heeft in huis?

Als u last heeft van kakkerlakken in huis doordat het ongedierte is meegereisd in uw bagage kunt hier achteraf weinig meer aan doen. Dit wil niet zeggen dat uw huis smerig en vies is.

Andere manieren waardoor kakkerlakken in huis kunnen komen door dat ze op etensresten, vocht en warme donkere plekjes afkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld naar binnen dringen door kieren, scheurtjes en gaten in de muren van uw woning.

In bijna alle gevallen is er geen sprake van één kakkerlak, maar van meerdere kakkerlakken in huis en dus van een ware kakkerlakkenplaag.

Kakkerlakken in huis bestrijden

Foto: suttonls

U kunt de kakkerlakken doodtrappen en doodslaan, of via allerlei verschillende vallen proberen te vangen, maar dit zal de kakkerlakkenplaag niet doen verdwijnen. Kakkerlakken planten zich razendsnel voort en leggen in hun leven vele eitjes.

Als u last heeft van kakkerlakken in huis en dan uw huis en keuken schoon gaat maken zal dit niet de oplossing zijn om de kakkerlakken te bestrijden. Voorkomen is dan te laat en kakkerlakken kunnen weken lang zonder eten en heel lang op een klein stukje voedsel teren.

Kakkerlakken in huis bestrijden kunt u daarom het beste laten doen door een professionele ongediertebestrijder. Zij weten precies hoe te handelen en waar kakkerlakken zich verstoppen en hun eitjes leggen.

Heeft u vragen over het laten bestrijden van kakkerlakken, of wilt u weten hoeveel het gaat kosten. Mail ons gratis en vrijblijvend via onderstaand formulier en we helpen u vandaag nog met uw probleem.

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed