Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Kakkerlakken in Nederland

In Europa kun je 25 verschillende soorten kakkerlakken tegenkomen, maar kakkerlakken komen in Nederland ook voor. In de bossen vindt men voornamelijk de heidekakkerlak, de boskakkerlak, de bleke kakkerlak en de Noordse kakkerlak.

Deze kakkerlakken zijn vooral aanwezig bij de bosranden en bij bermen die erg kruidrijk zijn. In bijvoorbeeld huizen, restaurants, hotels en keukens zal men deze kakkerlakken niet zo snel tegen komen.

Kakkerlakken in Nederland wordt een steeds groter probleem. Ze zijn weer helemaal terug van weg geweest.  Dit komt vooral omdat er steeds meer gereisd wordt, en daardoor de kakkerlakken mee worden vervoerd naar Nederland.

Ook zijn de kakkerlakken in Nederland gevaarlijk voor de menselijke gezondheid. De kakkerlakken in Nederland dragen vaak ziektes en bacteriën met zich mee.

Er zijn verschillende soorten kakkerlakken in Nederland. De verschillende soorten kakkerlakken in Nederland kun je ook onderscheiden in de soorten kakkerlakken die in huis leven en de kakkerlakken die leven in de natuur.

kakkerlakken in huis

–        De Duitse kakkerlak

–        De Oosterse kakkerlak

–        De Amerikaanse (oftewel de grote) kakkerlak

kakkerlakken buitenshuis

–        De Heidekakkerlak

–        De Boskakkerlak

–        De Bleke kakkerlak

–        De Noordse kakkerlak

De Duitse, de Oosterse en de Bruinband kakkerlakken in Nederland

De Duitse kakkerlak komt vaak voor als plaag in huizen, maar bij goede temperatuur kan de Duitse kakkerlak ook buiten voorkomen. De Duitse kakkerlak is licht bruin van kleur en heeft in de lengte strepen op zijn rug. De Duitse kakkerlak kan niet vliegen.

Duitse kakkerlakken zijn erg schuw, hierdoor kan het zijn dat men in het begin de omvang van de plaag niet goed overziet.  De Duitse kakkerlakken komen in Nederland het vaakst voor.

Naast de Duitse kakkerlakken ziet men de Oosterse kakkerlakken en de Bruinband kakkerlakken in Nederland.

kakkerlakken in nederland

Foto: jacinta lluch valero

De Bruinband kakkerlak lijkt heel erg op de Duitse kakkerlak. Het verschil is dat de Bruinband kakkerlak niet in de lengte, maar in de breedte een streep op zijn lijf heeft.

De Oosterse kakkerlak heeft een donkerbruine kleur. De Oosterse kakkerlak kan niet vliegen, maar heeft wel vleugels.

Waarom kakkerlakken in Nederland gevaarlijk kunnen zijn

Kakkerlakken in Nederland kunnen gevaarlijk zijn. Ze dragen veel ziekten en bacteriën (als bijvoorbeeld salmonella) met zich mee, dat kan leiden tot schade van de gezondheid.

Omdat kakkerlakken zich snel voort kunnen planten, kan er bij het vinden van één kakkerlak, toch al snel gesproken worden van een kakkerlakkenplaag.  Dit zorgt er voor dat niet alleen de kans op overlast, maar ook de kans op ziektes toeneemt. Het is dus belangrijk dat er bij het ontdekken van zelfs een enkele kakkerlak snel actie ondernomen wordt.

Wat wij kunnen doen tegen kakkerlakken in Nederland

Omdat kakkerlakken vaak in een plaag voorkomen en veel ziektekiemen met zich meedragen, is het belangrijk om de kakkerlakken zo snel mogelijk te bestrijden. Zorg er op voorhand voor dat uw huis schoon is, gaten en kieren gedicht zijn, levensmiddelen opgeborgen worden en het vuil buiten huis gezet wordt.

kakkerlakken in nederland

Foto: Sarah Camp

Omdat kakkerlakken schuw zijn en vaak donkere plaatsen opzoeken, is de omvang van het probleem lastig te overzien. Raadzaam is om zo snel mogelijk een professionele bestrijder in te schakelen. Een professionele bestrijder kan ervoor zorgen dat het vaak omvangrijke probleem zo snel mogelijk opgelost wordt.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed