Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kakkerlakken verwijderen

Kakkerlakken verwijderen

Kakkerlakken in huis

Als u kakkerlakken in uw woning ontdekt, heeft u echt een probleem en moet u zeker weten de kakkerlakken verwijderen. Kakkerlakken zijn waarschijnlijk een van de vervelendste insecten die u kunt tegenkomen in uw huis. Het is namelijk erg moeilijk om kakkerlakken te bestrijden.

Kakkerlakken

Deze insecten zijn vrij goed te onderscheiden van andere insecten en u herkent ze aan hun donkerbruine kleur. De beestjes hebben zes poten en twee zeer lange voelsprieten die continu in beweging zijn.

Daarnaast hebben ze vaak strepen over hun kop of hun schild. Het lijf van de kakkerlak is langwerpig en zeer plat. Hun vleugeltjes zien er wat uit als schilden en op hun pootjes hebben ze een soort haartjes.

Uiteraard kunt u niet alle kakkerlakken over een kam scheren, er bestaan namelijk verschillende soorten kakkerlakken en deze hebben allemaal een verschillend uiterlijk.

Kakkerlakken ontdekken

Hoe weet u nu of u kakkerlakken in uw woning heeft? Aangezien het nachtdieren zijn, zult u ze overdag niet zo heel snel tegenkomen. Toch zijn er een aantal signalen die u erop kunnen wijzen dat u last heeft van deze insecten in uw huis.

Kakkerlakken vervellen vrij regelmatig en u kunt dus een soort velletjes tegenkomen van een net vervelde kakkerlak.

Verder zou u hun aanwezigheid kunnen herkennen aan hun uitwerpselen die zichtbaar zijn als een soort zwarte stof.

Daarnaast kunt u schade hebben aan voedsel, leer, papier, enz. En tenslotte kunnen de kakkerlakken zich verraden door de vieze geur die ze verspreiden. Wanneer u enige reden heeft om aan te nemen dat u kakkerlakken in uw domein heeft, begin dan zo snel mogelijk met de kakkerlakken uitroeien.

Waarom kakkerlakken verwijderen?

Denkt u absoluut maar niet dat de kakkerlakken vanzelf wel zullen verdwijnen, want dan vergist u zich. Zodra u bemerkt last te hebben van kakkerlakken, is er maar 1 ding dat u zo snel mogelijk moet doen en dat is : de kakkerlakken verwijderen door ze uit te roeien.

Want kakkerlakken kunnen grote problemen veroorzaken wanneer u ze niet verwijdert.

In de eerste plaats zijn kakkerlakken slecht voor uw gezondheid, ze kunnen allerlei ziektes, waaronder zelfs tetanus, verspreiden.

Daarnaast richten ze vaak schade aan aan spullen van leer en aan voedingsmiddelen.

Tenslotte is het kakkerlakken uitroeien erg lastig omdat deze dieren zich zeer snel vermenigvuldigen. Ze planten zich bijzonder snel voort en kakkerlakken trekken door hun geur andere soortgenoten aan.

kakkerlakken verwijderen

Hoe kakkerlakken verwijderen?

Wanneer u een kakkerlak ziet, zal misschien uw eerste neiging zijn om de kakkerlak dood te trappen. Dit kan, maar let op of er op de plaats waar u het diertje doodtrapte, geen eitjes aanwezig zijn. Kakkerlakken hebben namelijk de gewoonte nog even snel wat eitjes te leggen wanneer ze zich bedreigd voelen. En als u in de buurt komt voor het kakkerlak weghalen, zal dit absoluut aanvoelen als een bedreiging.

Kakkerlakken weghalen met een dweil

Een mogelijkheid om de kakkerlakken uit te roeien kan zijn om ’s nachts een vochtige dweil op bijvoorbeeld de keukenvloer neer te leggen. Waarschijnlijk zullen de beestjes hieronder kruipen omdat ze erg veel van vocht houden. De volgende morgen kunt u ze dan opvegen.

Kakkerlakken verwijderen zou u ook nog kunnen proberen door een bakje met water en wat olie neer te zetten. Ook hierdoor worden de diertjes aangetrokken en door de olie raken hun luchtwegen verstopt en zullen ze verdrinken.

Kakkerlak uitroeien door lijmval

Een andere optie voor het kakkerlakken verwijderen kan het aanschaffen van een aantal lijmvallen zijn. Plaats deze lijmvallen op plekken waar de insecten vaak voorkomen, zoals bij de koelkast en in een gootsteenkastje. Op deze lijmvallen is een soort lokstof aangebracht dat de kakkerlakken zal aantrekken.

Wees u er van bewust dat dit slechts methoden zijn om kakkerlakken te vangen, maar geen manieren zijn om van de hele plaag af te komen. De kans is groot dat er enkele honderden of misschien zelf duizenden kakkerlakken aanwezig zullen zijn in het nest en dit lost u niet op met bovenstaande methoden.

Kakkerlakkenbestrijding

Zo zijn er een aantal opties die u zou kunnen toepassen wanneer u last heeft van een kakkerlakkenplaag. Helaas is er maar weinig kans dat u op een van deze manieren echt verlost zult worden van de aanwezigheid van deze schadelijke insecten.

Een echt effectieve oplossing van het probleem is contact opnemen met de ongediertebestrijder. Kakkerlakken zijn zulke taaie dieren en zijn snel resistent tegen allerlei bestrijdingsmiddelen, waardoor ze door u zelf bijna onmogelijk uitgeroeid kunnen worden.

De ongediertebestrijder weet precies waar de plekjes zijn waar de kakkerlakken zich verschuilen en deze kan op een professionele wijze de kakkerlakken verwijderen.

Advies of bestrijding bij kakkerlakken verwijderen?

Heeft u dus het vermoeden dat er een of meerdere kakkerlakken in uw huis rondlopen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de ongediertebestrijder. U kunt dit doen door middel van het invullen van het formulier op onze website of door het bellen met onderstaand nummer.

Dit kan ook ’s avonds en in het weekend en is geheel vrijblijvend. De ongediertebestrijder geeft u dan deskundig advies en kan zonodig op een professionele wijze de kakkerlakken verwijderen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed