Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Hoe kunt u kakkerlakken voorkomen?

Niemand heeft graag ongedierte in huis. Zeker niet al het gaat om kakkerlakken.

Kakkerlakken zijn namelijk zeer lastig te bestrijden en kunnen ziektes overdragen aan mensen. Niet echt fijn om dit type ongedierte in uw huis te hebben.

Als u al last heeft van kakkerlakken in huis, dan raden we u aan om drastische maatregelen te nemen om dit ongedierte te bestrijden.

Heeft u nog geen last van kakkerlakken in uw woning? Dan is kakkerlakken voorkomen beter dan een kakkerlakkenplaag bestrijden.

Op deze pagina leggen we u precies uit wat u kunt doen om kakkerlakken te voorkomen en de kans zo klein mogelijk te maken dat u dit insect in huis aan treft.

Voedsel van kakkerlakken

Kakkerlakken zijn dieren en dat betekent dat zij op hun instinct vertrouwen. Dat instinct vertelt ze dat ze moeten overleven en daarom zal de kakkerlak altijd op zoek gaan naar het voedsel wat hij nodig heeft om te overleven.

Kakkerlakken voorkomen kan dus het beste door er voor te zorgen dat het insect niets te zoeken heeft in uw woning.

Helaas voor u zijn de meeste soorten kakkerlakken alles-eters. Ze leven van diverse soorten (vers) afval. Ook zijn er soorten bekend die alleen planten of stuifmeel eten. En daarnaast zijn er nog kakkerlakken die bijvoorbeeld termieten eten.

Dit betekent voor u dat u uw huis, en vooral uw keuken netjes en schoon moet houden. Liggen hier veel etensresten en ander afval, dan is de kans veel groter dat dit kakkerlakken aantrekt.

Ook hebben de beestjes gewoon water nodig, dus verhelp ook eventuele lekkages of andere vochtige plekken.

Ook als u last heeft van kakkerlakken en u ruimt uw huis netjes op, is dit geen manier om de kakkerlakken te bestrijden. Ze zijn zeer hardnekkig en kunnen tot wel veertig dagen zonder voedsel.

Kakkerlakken voorkomen op andere manieren

Kakkerlakken voorkomen kan het beste door een opgeruimd en netjes huis. Daarnaast zijn er een aantal andere dingen die u kunt doen om de kans op kakkerlakken zo klein mogelijk te houden.

kakkerlakken voorkomen

Uw woning luchten

Kakkerlakken houden van donkere, warme en vochtige plekjes. Door uw woning regelmatig te luchten verdwijnt de warmte en de luchtvochtigheid wat het voor het ongedierte een stuk onaangenamer maakt om in uw woning te verblijven.

Schuilplaatsen beperken

Daarnaast kunt kakkerlakken voorkomen door de schuilplaatsen van het beestje te beperken.

Controleer uw woning op spleten, kieren en gaten en probeer deze te dichten. Andere openingen die u niet kunt dichten, zoals ventilatieopeningen kunt u voorzien van kunststof roosters of een nylonkousje.

Is kakkerlakken voorkomen al te laat en heeft u al last van een kakkerlakkenplaag?

Neem dan direct contact op met een professionele bestrijder om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed