Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kunnen kakkerlakken vliegen?

Kunnen kakkerlakken vliegen?

Als u last heeft van ongedierte in huis, wilt u natuurlijk weten met wat voor een soort ongedierte u te maken heeft.

Dit is belangrijke informatie, omdat verschillende soorten ongedierte, op verschillende manieren bestreden moeten worden.

In Nederland is de kakkerlak een ongediertesoort die veel voorkomt in huizen en bedrijven. Er is veel verwarring over het feit of kakkerlakken in Nederland kunnen vliegen.

”Kunnen kakkerlakken vliegen?’’ is daarom een goede vraag om te bepalen of u inderdaad met kakkerlakken die vliegen te maken heeft, en welke soorten kakkerlakken die zouden kunnen zijn.

Een kakkerlak herkennen

Een kakkerlak herkennen is voor de meeste mensen geen groot probleem. De kakkerlak kan echter wel verward worden met verschillende soorten kevers. Veel mensen verwarren de kakkerlak ook vaak met diverse soorten Houtwormen.

Er zijn vele verschillende soorten kakkerlakken. U kunt in Nederland echter maar met een paar verschillende soorten te maken krijgen en er komen slechts enkele soorten voor in uw huis als plaag.

Een kakkerlak heeft meestal een bruine, roodbruine of zwarte kleur. Toch komen ze ook in de kleur rood, geel of zelfs groen voor. Dit is afhankelijk van de soort. Een grootte van een kakkerlak variëren van minder dan een centimeter tot ongeveer acht centimeter.

Ze hebben een plat ovaal lichaam, waarmee ze in dunne kieren, scheuren en spleten kunnen kruipen. Daarnaast zijn het schuwe dieren en dus lastig te bestrijden.

Hier kunt u meer informatie lezen over het herkennen van de kakkerlak.

Kunnen kakkerlakken vliegen?

Kunnen kakkerlakken vliegen? Ja.

De meeste soorten kakkerlakken kunnen echter niet vliegen, maar sommige soorten kunnen dat wel.

De meest voorkomende kakkerlak in Nederland is de Duitse kakkerlak. Deze soort leeft al ruim 150 jaar in Nederland en wordt door veel huishoudens en bedrijven als plaag beschouwd. De Duitse kakkerlak heeft volledig ontwikkelde vleugels. Maar wetenschappelijke testen hebben uitgewezen dat de Duitse kakkerlak deze niet kan gebruiken, en dus niet kan vliegen.

kunnen kakkerlakken vliegen

Duitse kakkerlak

De bekendste soorten die wel kunnen vliegen, zijn de Amerikaanse en de Australische kakkerlak ( zie afbeeldingen ) .

kunnen kakkerlakken vliegen

Amerikaanse kakkerlak

Foto: Gary Alpert

kunnen kakkerlakken vliegen

Australische kakkerlak

Foto: Bill & Mark Bell

Ook de Amerikaanse kakkerlak kan in uw huis voorkomen als plaag.

Kakkerlakken kunnen dus vliegen, het is alleen afhankelijk met welke soort u te maken heeft. Hoewel kakkerlakken kunnen vliegen, doen ze dit overigens niet vaak. Het ongedierte is namelijk vrij rap op zijn zes pootjes, waarmee het in dunne kieren, scheuren en spleten schiet als het zich bedreigd voelt.

Hoe komt u van de kakkerlak af?

Herkent u bovengenoemde symptomen en denkt u last te hebben van kakkerlakken? Dan is het verstandig om direct maatregelen te nemen om kakkerlakken te bestrijden.

Zoals u misschien weet verspreiden kakkerlakken zich zeer snel door uw woning en kunnen ze zich makkelijk verspreiden naar nabij gelegen gebouwen. Dit maakt de kakkerlak zeer hardnekkig en last te bestrijden.

Bovendien bouwt dit ongedierte resistentie op tegen bestrijdingsmiddelen. Hoe langer de plaag duurt, hoe moeilijker het beestje uit uw woning of bedrijf is te krijgen.

Wij adviseren daarom altijd om samen te werken met een professionele kakkerlakkenbestrijder. Op deze manier wordt u professioneel geholpen en is de kans dat u snel van het probleem af bent groter. Zo voorkomt u oplopende schadekosten.

Denkt u last van kakkerlakken te hebben? Bel dan gratis en vrijblijvend met een van onze experts voor advies of het bespreken van een eventuele bestrijding.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed