Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kakkerlak doodtrappen

Moet je een kakkerlak doodtrappen?

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord dat een kakkerlak doodtrappen niet zo’n verstandig idee is. Waarom? Men zegt dat de geur die de kakkerlak dan verspreidt soortgenoten aantrekt en het probleem alleen maar erger wordt. Daarnaast zouden kakkerlakken hun eitjes loslaten als u hen dood trapt, waardoor zij zich alleen maar vermenigvuldigen.

Maar is dit eigenlijk wel waar? Is een kakkerlak doodtrappen echt zo’n slecht idee?

Kakkerlakken verspreiden een geur die soortgenoten aantrekt als je ze dood trapt

Kakkerlakken verspreiden inderdaad een onaangename geur die een woning behoorlijk smerig kan doen ruiken. Er is echter niets bekend over een geur die kakkerlakken verspreiden als u ze zou doodtrappen.

kakkerlak doodtrappen

Foto: David Monniaux

Dat deze geur soortgenoten aan zou trekken zou ook niet logisch zijn. Een dood getrapte kakkerlak zou immers een signaal moeten zijn voor soortgenoten dat het daar niet veilig is.

Biologisch gezien zou andere kakkerlakken dus eerder moeten afschrikken. Dit is ook bevestigd door diverse wetenschappelijke studies.

Een kakkerlak doodtrappen verspreidt dus geen geur die andere soortgenoten aantrekt.

Kakkerlakken doodtrappen zorgt voor vermenigvuldiging door eitjes die ze leggen

Dat kakkerlakken hun eitjes leggen als je ze dood trapt is gebaseerd op het feit dat kakkerlakken hun pakketjes met eitjes droppen als ze zich bedreigd voelen.

kakkerlak doodtrappen

Foto: Matt Reinbold

Kakkerlakken doodtrappen op zich, is dus niet verkeerd om te doen. Het is alleen belangrijk dat u goed controleert op de pakketjes met eitjes die de kakkerlak achterlaat. Deze kunnen namelijk na verloop van tijd nog gewoon uitkomen, waardoor de kakkerlakkenplaag alleen maar groter zal worden.

Kakkerlakken doodtrappen kun u dus gewoon doen, als u uw schoenzolen maar goed op deze pakketjes met eitjes controleert en de resten goed opruimt. Reinig alles en zorg ervoor dat u ook de pakketjes met eitjes vernietigd om verdere verspreiding van de kakkerlak te voorkomen.

Kakkerlakken leggen deze pakketjes met eitjes op diverse verschillende plaatsen. Als u een kakkerlak dood trapt, en ook de eitjes, betekent dit nod niet dat u de kakkerlakken overlast gestopt hebt.

Kakkerlakken en heet water

Wat ook helpt om een kakkerlak te verdelgen is door deze met heet kokend water te begieten. Dit zal het beestje en de eitjes van het ongedierte in één keer doden.

Net als het doodtrappen of doodslaan van kakkerlakken is ook dit geen effectieve methode om de hele kakkerlakkenplaag in uw bedrijf of woning te doen verdwijnen. Hier is specialistische hulp voor nodig.

Moet je een kakkerlak doodtrappen?

Uit bovenstaande informatie blijkt dus dat een kakkerlak doodtrappen niet zo veel kwaad kan. Als u maar zorgt dat u de pakketjes met eitjes vernietigd en de resten opruimt.

Het is overigens niet zo dat het kakkerlakkenprobleem is opgelost als u een kakkerlak dood trapt. Er is namelijk altijd sprake van meerdere kakkerlakken die zich snel voortplanten.

Het doodtrappen van een kakkerlak is een snelle en tijdelijke oplossing, en kan dus geen kwaad als eerste reactie op dit ongedierte. Maar dit zorgt er niet voor dat alle kakkerlakken in uw huis opeens verdwenen zijn.

De kans is groot dat de kakkerlakken al vele pakketjes met eitjes elders in uw huis hebben gelegd. Het is bijna onmogelijk om die persoonlijk allemaal handmatig te bestrijden. Dit komt vooral ook omdat het ongedierte schuw is en zich verstopt in dunnen kieren en spleten.

Kakkerlakken doodtrappen kan dus gerust, maar het lost het kakkerlakkenprobleem niet op. Professionele bestrijding wordt daarom aangeraden. 

Heeft u vragen over het laten bestrijden van kakkerlakken, of wilt u weten hoeveel het gaat kosten. Mail ons gratis vrijblijvend via onderstaand formulier en we helpen u vandaag nog met uw kakkerlakkenprobleem.

Ook kunt u ons gratis en vrijblijvend bellen voor advies of bestrijding:

Last van beestjes? Vrijblijvend advies aanvragen

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed