Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Uitwerpselen van de kakkerlak herkennen

Uitwerpselen van de kakkerlak herkennen kan soms lastig zijn voor het ongetrainde oog. Zeker als u niet goed weet hoe het eruit ziet. In dit artikel staan een aantal kenmerken van de uitwerpselen van de kakkerlak op een rij, zodat u kunt nagaan of u last heeft van kakkerlakken in huis.

De uitwerpselen van de kakkerlak herkennen

Ten eerste kunt u de uitwerpselen van de kakkerlak herkennen aan de geur. Hoewel deze geur lastig te beschrijven is, wordt dit vaak omschreven als een muskusachtige geur.

Daarnaast zijn de uitwerpselen zijn vaak te herkennen aan de zwarte of donkerbruine kleur. De lengte kan verschillen maar de breedte is ongeveer 1mm.

Als u de uitwerpselen van de kakkerlakken tegenkomt op de muur of andere verticale vlakken kunnen ze wat langwerpiger en uitgelopen zijn.

U kunt de uitwerpselen van de kakkerlak vaak herkennen op plekken waar de kakkerlakken zich schuilhouden.

uitwerpselen van de kakkerlak herkennen

Een kakkerlak met daaromheen uitwerpselen
Photo credit: Andreanna Moya Photography

Schuilplaatsen van de kakkerlak

Er zijn een aantal plekken waar kakkerlakken zich vaak verstoppen.  U moet dan denken aan:

– Warme en vochtige plekken zoals de keuken of badkamer. Kakkerlakken moeten namelijk veel drinken.

– In meubels schuilen ze meestal ook.  Bijna alles kan in aanmerking komen: keukenlades, banken, stoelen, kastjes etc.

– Kleine plekjes zoals de hoeken van een kamer of plafond of in afvoerputjes en achter plinten zijn ook typische verstopplekken.

– Ook moet u goed holle wanden en valse plafonds nakijken op nesten. Kakkerlakken houden zich namelijk ook graag schuil achter loshangend behang of gescheurde stof.

Motieven voor het herkennen van de uitwerpselen van de kakkerlak

Het is belangrijk om de uitwerpselen te herkennen van de kakkerlak omdat u zo er snel achter kunt komen of u last van kakkerlakken heeft of niet.

U moet snel weten of u last van kakkerlakken heeft of niet, omdat kakkerlakken zich erg snel verspreiden, schade aan kunnen richten en slecht zijn voor de hygiëne.

Kakkerlakken kunnen zelf namelijk een aantal gevaarlijke ziekten bij zich dragen, waaronder dysenterie, gastro-enteritis, salmonella en tyfus. Het risico is vooral hoog in huizen met kinderen, ouderen of zieken.

De uitwerpselen van kakkerlakken kunnen eczeem en astma veroorzaken en vormen daardoor ook een risico als hier niets aan wordt gedaan.

De professionele ongediertebestrijding kent de kenmerken goed van de kakkerlakken en dus ook de uitwerpselen. Als u niet zeker bent of u daadwerkelijk de uitwerpselen van de kakkerlak in huis hebt, kunt u voor de zekerheid professionele hulp inschakelen.

Kakkerlakken voorkomen

Een paar tips om kakkerlakken te voorkomen zijn:

– Kakkerlakken houden van warme vochtige plekken, daarom is het handig als u de temperatuur in uw keuken en badkamer s’ nachts laag houd.

– Ruim alle voedselresten en kruimels goed op. Let daarbij ook goed op plekken onder koelkasten en andere meubels.

– Als u vaak kamers laat luchten, kan dat ook kakkerlakken tegenhouden. Kakkerlakken houden namelijk niet van tocht.

– Zorg dat u uw eten altijd afgesloten bewaard, zodat kakkerlakken er niet makkelijk bij kunnen.

Mocht u de uitwerpselen van de kakkerlak herkennen en wellicht ook andere signalen tegen komen, dan raden wij u aan om contact op te nemen met een professionele ongedierte bestrijder.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed