Kakkerlakken Bestrijden Bel direct de lokale bestrijder 085-0296297

Bel ons direct

085 - 029 6297

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
kakkerlak dood maken

Wat is een kakkerlak?

Wat is een kakkerlak? De kakkerlak is een van de grootste insecten die op aarde voor komen. De kakkerlak is een zespotige beestje waar de meeste mensen van walgen.

De kakkerlak lijkt op een kever en is roodbruin van kleur. De lengte kan verschillen, maar de maximale lengte is 8 centimeter. Wetenschappers vermoeden dat kakkerlakken de de eerste vliegende beesten in de geschiedenis van de aarde waren, echter kan niet elke kakkerlakkensoort vliegen. Kakkerlakken staan er om bekend moeilijk uitroeibaar te zijn.

Wat is een kakkerlak niet? 

Een kakkerlak dient niet verward te worden met andere soorten insecten. Echter hebben veel mensen moeite om verschillende soorten ongedierte te onderscheiden.

Meest voorkomende verwarringen met de kakkerlak zijn kevers, torren en pissebedden. Twijfelt u? Vraag dan advies van een expert.

Soorten kakkerlakken

Er zijn wereldwijd duizenden soorten kakkerlakken. In Nederland leven  ook een aantal verscheidene soorten. De 3 meest voorkomende soorten in uw huis staan hier even op een rij:

– De Amerikaanse kakkerlak deze kakkerlak komt wereldwijd voor en staat bekend onder de naam ‘grootste kakkerlak’. Hij kan wel tot 4.5 cm worden en is roodbruin van kleur.

– De Oosterse kakkerlak is de kleinste kakkerlak in zijn soort. Hij is zwart van kleur en bevindt zich vaak in afval wat veel zetmeel en zoetigheid bevat.

– De Duitse kakkerlak komt het meest voor in Nederland. Ook deze kakkerlak is roodbruin van kleur, maar kan maar maximaal 2,5 centimeter worden.

Ook zijn er kakkerlakken die zich buiten uw huis bevinden, bijvoorbeeld boskakkerlakken. De kakkerlakken van hierboven gaan op vochtige warme plekken af, en komen voor als kakkerlakkenplaag in uw huis.

Wat is een kakkerlakkenprobleem?

Een kakkerlakkenprobleem begint eigenlijk al als u merkt dat u 1 of meer kakkerlakken in uw huis hebt.  Kakkerlakken verspreiden zich namelijk snel en worden ook resistent tegen bestrijdingsmiddelen.

Kakkerlakken zijn ook slecht voor de hygiëne. Ze brengen vaak ziektes met zich mee die overgedragen kunnen worden op mensen.

Ook zorgen kakkerlakken voor een vieze bedorven geur en schade aan papier en leer.

Hoe kunt u een kakkerlak voorkomen?

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om kakkerlakken buiten de deur te houden, namelijk:

–  Verwijder alle voedselresten, ook onder koelkasten, banken etc.

–  Bewaar voedsel in afgesloten bakken of zakken.

–  Zorg dat er s’nachts niets van vloeistof in de gootsteen ligt.

–  Ruim etensresten en drinken gelijk op.

Als u zorgt dat aan u de bovenstaande handelingen voldoet kunt u kakkerlakken buiten de deur houden.

Zodra u merkt dat u last heeft van kakkerlakken, moet u zorgen dat u professionele ongediertebestrijding inlicht. U kunt ook via deze website contact opnemen met een bestrijder bij u in de buurt. Een professionele ongedierte bestrijder neemt dan zo snel mogelijk vrijblijvend contact met u op. Klik hier voor meer informatie.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6297, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed